Miniatuur
Kasteeldomein De Lovie brengt het vergeten verhaal van de wederopbouw van de gezondheidszorg met focus op Sanatorium Sint-Idesbald en tuberculose. Deze tentoonstelling neemt je mee in de periode van het interbellum.  Na de verwoesting van WOI rechtten de mensen hun rug en keek men terug vooruit. Gebouwen én samenleving dienden terug opgebouwd. Waar gek en interessant genoeg veel parallellen te vinden zijn met Covid19 of corona.  

 

De tentoonstelling brengt het vergeten verhaal hoe zoveel van onze voorouders in minder ideale omstandigheden leefden en besmettelijke ziektes als tuberculose moesten ondergaan. Wat in de frontstreek al helemaal een uitdaging vormde door gebrek aan ziekenhuizen en overheidsinfrastructuur.

Welke maatregelen werden er destijds getroffen? Hoe werkte dat zonder beschikbaar overheidsapparatus? Hoe kon men terug genezen? En wat met de zieke zelf? Dat en nog veel meer kom je allemaal te weten op voormalig Sanatorium Sint-Idesbald.

Open op do-vr-za-zo van 13.00 uur tot 18.00 uur vanaf 16 juli tot en met 30 oktober. Gratis toegang.

Reserveren i.k.v. coronabestrijding is verplicht op 057 344 384, of op kasteel@delovie.be https://www.delovie.be/kuren_op_het_kasteel/

Bekijk hier alvast een reportage van FOCUS|WTV