Pictogrammenmap tuberculose

Een handige map met pictogrammen voor alle zorgverleners die in contact komen met risicopersonen voor tuberculose. De pictogrammen worden tevens verduidelijkt in het Nederlands, Frans en Engels. Nu ook verkrijgbaar voor alle gezondheidswerkers en intermediairs in de medische en sociale sector. 

Wereldtuberculosedag op zaterdag 24 maart

Zaterdag 24 maart is het Wereldtuberculosedag en schijnen wereldwijd rode spotlights op beroemde monumenten maar ook op de tuberculosecijfers. Samen met de WGO en onze (inter)nationale partners vragen we aandacht voor de niet aflatende strijd om tuberculose te elimineren tegen 2050. In Vlaanderen werd het laagste aantal gevallen ooit gemeld, namelijk 388, een daling van 13%  ten opzichte van 2016. Dat aantal komt, indien bevestigd, neer op een incidentie van 5,9 gevallen per 100.000 inwoners. Dat is de laagste incidentie ooit.

Tuberculosecijfers 2016 in België en Vlaanderen

In 2016 werden 1047 nieuwe gevallen van tuberculose gemeld in België. De incidentie, het aantal zieken per 100.000 inwoners, is daarmee 9,3. 

Nieuwsbrief december 2017

Lees de laatste editie van onze nieuwsbrief met o.m. de recente tuberculoscijfers in Vlaanderen en een artikel over een nieuwe test voor tuberculose diagnose bij kinderen.