Yes we can end TB - Stop TB Partnership
Vandaag is het Wereldtuberculosedag! Ontdek waarom we nog steeds aandacht vragen voor deze ziekte, en wat jij kan betekenen in de strijd tegen tuberculose.

Op 24 maart is het Wereldtuberculosedag. Een dag om de aandacht te vestigen op een gezondheidscrisis die wel eens vergeten wordt: de tuberculosepandemie. Tuberculose maakt jaarlijks wereldwijd nog ongeveer 1.6 miljoen slachtoffers, en is hiermee de dodelijkste infectieziekte ter wereld. Het aantal doden tot nu wordt geschat op 1 miljard. In Vlaanderen is tuberculose onder controle, maar in Brussel blijft de situatie precair. De incidentie is er namelijk systematisch meer dan 4 keer hoger dan in Vlaanderen.

Lees het persbericht

België kan als laag incidentieland nog vooruitgang boeken, tenminste als we allemaal samen inspanningen leveren. En daar hebben we jou voor nodig! Of je nu arts of gezondheidswerker bent, of je bent gewoon geïnteresseerd in de meest recente ontwikkelingen, iedereen kan iets betekenen. Simpelweg even de tijd nemen om bij te leren over tuberculose maakt al een groot verschil, omdat we zo de bewustmaking vergroten en niet vergeten dat de ziekte ook nog bij ons aanwezig is. 

Ontdek de nieuwe infografiek
Beluister onze podcastaflevering

Daarnaast vind je op onze website nuttige materialen voor professionelen terug. Voor huisartsen ontwikkelden we bijvoorbeeld een huisartsenkaart en educatieve video's, hulpverleners kunnen hun kennis uitbreiden door onze nieuwe folder te bestellen of een e-learning of fysieke opleiding/infosessie te volgen.