Als grootstad behoeft Brussel specifieke inspanningen voor de moeilijk te bereiken risicogroepen.

In opdracht van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) voorziet VRGT in een laagdrempelig centrum voor Respiratoire Gezondheidszorg (CRG), gelegen aan het Sint-Pietersziekenhuis, het referentieziekenhuis voor tuberculose in Brussel. De dienstverlening is gericht naar risicogroepen voor tuberculose en naar tuberculosepatiënten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG).

Specifiek voor Brussel, zorgt VRGT samen met de Franstalige zusterorganisatie FARES ( Fonds des Affections Respiratoires) voor de coördinatie en de uitvoering van contactonderzoeken (onderzoeken bij personen die verblijven in het BHG die in contact zijn geweest met een besmettelijke tuberculosepatiënt).

VRGT en FARES staan samen in voor het verzamelen, registreren en verwerken van gegevens over tuberculosepatiënten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (BHG) en voor de coördinatie van de tuberculoseopsporing bij de risicogroepen, in samenwerking met de betrokken instanties op het terrein. Deze opdracht wordt haar toegewezen door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC).

Heb je eenvoudig gevonden wat je zocht op onze website?